piątek, 6 lutego 2015

Olej Palmowy




Wysokiej jakości, 100% czysty olej palmowy. Bez konserwantów, bez chemicznych dodatków. Pielęgnacyjno-leczniczy olej naturalny. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Działa łagodząco, przeciwzapalnie i przyspiesza regenerację tkanek. 


Jego kolor jest naturalnie czerwonawy gdyż jest bogaty w beta-karoten.

Jest wysoko nienasyconym tłuszczem roślinnym bogatym w witaminy A, D, E, K, retinol i koenzym Q10. 

Podobnie jak inne oleje roślinne, olej palmowy jest wolny od cholesterolu.

Ma wysoką zawartość nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych w proporcji 1:1(zrównoważony skład kwasów tłuszczowych), a to oznacza, że w stosunku do zalecanego spożycia tłuszczu zawiera o wiele mniej kalorii. Dlatego olej palmowy w przemyśle spożywczym jest mieszany z innymi olejami w celu zmniejszenia ilości tłuszczów, a tym samym spełnienia wymogów spożywczych. Jest również stosowany do produkcji żywności dietetycznej, jest naturalnym tłuszczem piekarniczym. Frytki smażone na oleju palmowym smakują jeszcze bardziej niż na oleju słonecznikowym.

Olej palmowy ma właściwości nawilżające, oraz wygładzające, odżywia skórę bardzo suchą, dojrzałą i popękaną. Polecany jest do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza z tendencjami do przesuszenia. Działa przeciwzapalnie, przeciwobrzękowo, łagodząco, przyśpiesza regenerację tkanek. Chroni skórę przed wolnymi rodnikami, oraz szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Jest też naturalnym dodatkiem koloryzującym (np. w balsamach do ust oraz kremach).
Skóra po użyciu oleju palmowego goi się szybciej i nie pozostają na niej blizny.
Jest bardzo skuteczny w łagodzeniu skutków oparzeń słonecznych oraz różnego rodzaju egzem.

Właściwości

  • odżywcze

  • nawilżające

  • wygładzające

  • źródło witaminy A i E

  • antyoksydacyjne

  • opóźnia proces starzenia skóry

  • ochronnie

Należy trzymać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz