Planeta Organica - krem do rąk - - głębokie nawilżenie i odżywienie – organiczne masło kakao, olej jojoba, jeżówka, proteiny pszenicy
Krem
do rąk na bazie organicznego masła ekwadorskiego kakao wspaniale
odżywia i i aktywnie nawilża skórę rąk. Krem natychmiast wsiąka chroniąc
skórę rąk przed wpływem negatywnych czynników zewnętrznych.
Zalety produktu:
Nie zawiera syntetycznych barwników, SLS i parabenów
Nie jest testowany na zwierzętach.
Składniki aktywne:
Organiczne
masło kakao - wysoka biozgodność ze skórą człowieka sprawia, że
praktycznie nie powoduje podrażnień, działa zmiękczająco i nawilżająco
na skórę, zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry w ciągu dnia, zmniejsza
skłonność do pękania skóry, wysoka zawartość magnezu nadaje masłu
kakaowemu właściwości wzmacniające skórę, dlatego stosowany jest w
preparatach stosowanych w okresie zimy, gdy procesy obronne skóry słabną
pod wpływem działania niskiej temperatury i silnych wiatrów
Olej
jojoba - olej jojoba jest z chemicznego punktu widzenia płynnym
woskiem. Olej jojoba zawiera dużo witaminy A, która wspomaga naturalne
funkcjonowanie skóry, witaminę E, która przyspiesza regeneracje skóry i
spowalnia proces starzenia się, witaminę F, która działa
immunostymulujaco na skórę i cały organizm. Olej jojoba jest swoją
budową zbliżony do łoju wydzielanego przez ludzką skórę (sebum). Zbyt
mała ilość sebum charakteryzuje cerę suchą, skłonną do zmarszczek. Dla
takiej skóry olej jojoba zastępuje niejako naturalne sebum i zapobiega
tym samym wysuszeniu skóry. Skóra zostaje odpowiednio nawilżona, jest
miękka i jędrna.
Jeżówka
wąskolistna (Echinacea) - stymulując syntezę kwasu hialuronowego
jeżówka poprawia stan nawilżenia głębszych warstw naskórka. Sucha skóra
wykazuje skłonność do łuszczenia się i do przedwczesnego powstawania
zmarszczek. Substancje aktywne jeżówki poprzez stymulowanie procesów
regeneracji komórek i syntezy kolagenu przywracają skórze równowagę
hydrolipidową i gładki, zdrowy wygląd.
Proteiny
pszenicy (Hydrolyzed Wheat Protein) - naturalny stymulator odnowy
komórkowej. Zawierają duże ilości witaminy E. W pielęgnacji skóry ceni
się nadzwyczajne własności ściągające białek pszenicy. Wysychające
proteiny pszeniczne obkurczają się, napinając jednocześnie skórę, na
którą nałożony został preparat. Umożliwia to osiągnięcie niemal
natychmiastowego efektu jej wygładzenia i ujędrnienia, a nadto przydaje
jej zdrowy, świeży wygląd.
Sposób użycia: niewielką ilość kremu nanosimy na czystą i suchą skórę rąk masującymi ruchami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz