W 100% czysty i naturalny olej kokosowy to król wśród olejów!.
Produkt wszechstronny, znajdzie zastosowanie zarówno w kuchni (gotowanie, smażenie, pieczenie) jak i w pielęgnacji ciała i włosów.
Fajnie się wchłania jest to bardzo leciutki olej, raczej nie ma szans na obciążenie włosów.
Olej kokosowy znalazł zastosowanie jako środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Można stosować jako balsam do ciała.
Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej.
Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę,tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą.
Rewelacyjny również jako maska do włosów. Olej nałożony na co najmniej godzinę uczyni je miękkimi, błyszczącymi i odżywionymi. Pomaga w walce z łupieżem.
Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się.
Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego.
Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające.
Naturalna alternatywa dla chemicznych oliwek dla dzieci, pielęgnuje delikatną skórę dzieci i niemowląt. Polecany dla kobiet w ciąży, by zapobiec rozstępom.
Olej kokosowy nie zawiera cholesterolu przez co jest zdrowy dla naszego organizmu (serce, trzustka, wątroba…), świetny dla cukrzyków, diabetyków, wegetarian. W 100% naturalny. Dobry również dla osób walczących ze zbędnymi kilogramami bo rewelacyjnie reguluje przemianę materii.
Idealny do smażenia orientalnych potraw,gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy.
Zastosowanie:
Właściwości:
antyseptyczny, wspomaga gojenie ran
reguluje przemianę materi
nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej
łagodzi dolegliwości cukrzycowe
spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek
Sposób przechowywania:
Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie.Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika.
Olej jest rafinowany, bezzapachowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz