piątek, 6 lutego 2015

Słynny olej kokosowy




W 100% czysty i naturalny olej kokosowy to król wśród olejów!. 

Produkt wszechstronny, znajdzie zastosowanie zarówno w kuchni (gotowanie, smażenie, pieczenie) jak i w pielęgnacji ciała i włosów.

Fajnie się wchłania jest to bardzo leciutki olej, raczej nie ma szans na obciążenie włosów. 


Olej kokosowy znalazł  zastosowanie jako środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masaży. Można stosować jako balsam do ciała.

Jest idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej.

Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę,tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą.

Rewelacyjny również jako maska do włosów. Olej nałożony na co najmniej godzinę uczyni je miękkimi, błyszczącymi i odżywionymi. Pomaga w walce z łupieżem.

Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się.

Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego.

 Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające.

Naturalna alternatywa dla chemicznych oliwek dla dzieci, pielęgnuje delikatną skórę dzieci i niemowląt. Polecany dla kobiet w ciąży, by zapobiec rozstępom.


Olej kokosowy nie zawiera cholesterolu przez co jest zdrowy dla naszego organizmu (serce, trzustka, wątroba…), świetny dla cukrzyków, diabetyków, wegetarian. W 100% naturalny. Dobry również dla osób walczących ze zbędnymi kilogramami bo rewelacyjnie reguluje przemianę materii.

Idealny do smażenia orientalnych potraw,gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów. Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy. 

Zastosowanie:

  • środek spożywczy

  • maseczka do włosów

  • pielęgnacja ciała

  • masaż odżywczy

Właściwości:

  • antybakteryjny

  • antywirusowy

  • antyseptyczny, wspomaga gojenie ran

  • reguluje przemianę materi

  • nie przyczynia się do budowy tkanki tłuszczowej

  • wzmacnia mięsień sercowy

  • nie obciąża trzustki

  • łagodzi dolegliwości cukrzycowe

  • odżywia skórę

  • pomocny w egzemach

  • spowalnia starzenie się skóry i powstawanie zmarszczek

  • wzmacnia włosy

  • likwiduje łupież

  • nie zawiera cholesterolu

  • dobry dla diabetyków

  • posiada neutralny zapach


Sposób przechowywania:

Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie.Nie ma to wpływu na jego jakość. Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika.

Olej jest rafinowany,  bezzapachowy. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz